Drac

INFORMACIÓ

Nom actual: Drac
Any de fabricació: 1999
Mestre: Ettore Bataglia
Taller: L’Espirall, de Figueres
Restaurat: No
Pes: 35 Kg.
Alçada: 1,60 m
Llargada: 2,60 m
Música Pròpia: El Drac
Autor: Jordi Molina

Drac

Història


El Drac va ser presentat en societat durant les Fires i Festes de la Santa Creu, el dia 2 de maig de 1.999. Simbolitza un drac mitològic que treu foc per la boca, i diferents llocs de la llarga i recargolada cua. És com el drac que figura en els dibuixos i la façana del Teatre Municipal “El Jardí”, amb la cua una mica més recargolada per facilitar-li el moviment El va construir, al llarg d’uns quants mesos de 1.999, l’Ettore Battaglia, de Figueres, amb fibra de vidre i les ales amb un material de tela dura i flexible per facilitar moviment.

Està pintat de tal manera que també sigui vistós sense foc, amb color “verd drac” a la pell, amb taques i restes de sang de les seves víctimes, una boca també amb sang i adornada amb grans ullals, amb ulls sanguinaris i cara de “mala llet”

És autoportat per una persona que es fica a l’interior. Als primers anys l’han portat sempre gent dels Amics dels Gegants. L’any 2001 va sortir un grup de jovent que ha anat formant l’equip del Drac. S’han anat organitzant com a diables i han après el domini del foc, tant pel que porta el Drac a la boca i cua, com el que porten ells. També han format un equip de tabalers que són l’acompanyament musical habitual, substituint als Grallers de Figueres que l’acompanyaven fins aleshores. Són un nombrós grup de persones format per bastaixos, artificiers i tabalers.
Aquest grup, amb el nom de Diables de la Revolta, l’han acompanyat fins l’any 2005